Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Πανήγυρις της Ι.Μονής Πετράκη


από τον Εσπερινό
.

.




Με λαμπρότητα ο εσπερινός των Αρχαγγέλων στη Μονή Πετράκη


Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής  22.54
Απόψε, εορτή των Αρχαγγέλων, τελέσθηκε ο Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Συνοδική Μονή Ασωμάτων Πετράκη, στο κέντρο της Αθήνας.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού πλήθος Ιερομονάχων της Αρχιεπισκοπής, αδελφών της Μονής, παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.
Δύο επίλεκτοι βυζαντινοί χοροί έψαλλαν καλλίφωνα τα τροπάρια της εορτής, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με παρουσία πλήθους πιστών, που κατέκλυσαν το Ναό μέχρι και προ των πυλών της Μονής.
Αμέσως μετά, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, όπου ο Καθηγούμενος ευλόγησε τους Άρτους, ενώ οι πιστοί με ιδιαίτερη τιμή και ευλάβεια συμμετείχαν και έψαλλαν από κοινού το «Θεοτόκε Παρθένε».
Παίρνοντας τον λόγο ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, τόνισε την μεγάλη κλήση των χριστιανών να μιμούνται και να «εικονίζουν» τους Αγίους Αγγέλους, κυρίως μεταφέροντας το θέλημα του Θεού στο σημερινό κόσμο, που παραπαίει μέσα στα αδιέξοδα του υλισμού, της αθεϊας και του ατομικισμού, αλλά μεταφέρροντας επίσης μήνυμα σωτηρίας, ελπίδος, ψυχικού ανακαινισμού, μήνυμα εσχατολογικής προσδοκίας και ελεύσεως της Βασιλείας του Θεού. Είναι κλήση των πιστών μελών της Εκκλησίας -τόνισε- να κάνουμε τον κόσμο Εκκλησία, να κάνουμε τον κόσμο Βασιλεία του Θεού.
Στο τέλος, ενώθηκαν οι δύο χοροί, ψάλλοντας το «Θεοτόκε Παρθένε», αργό, ενώ παράλληλα οι Ιερείς μοίραζαν τους ευλογημένους στο λαό. Ο δε Ηγούμενος υποδέχθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής την Αδελφότητα και όσους κληρικούς επισκέπτες ήρθαν να συνεορτάσουν.
βλ & σχετικά φωτο & video
http://www.romfaia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9775:2011-11-07-20-58-35&catid=13

από την Θ.Λειτουργία
.

.


.


.


Διαυλείας: "Σε αυτή την εποχή πρέπει να μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης"

0-gabrihl
Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 14.16
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Συνοδικής Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, η μνήμη των Αγίων Αρχαγγέλλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ο ηγουμενοσύμβουλος Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης και ο Αρχιμ. Αντώνιος Αβραμιώτης, Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ.
Να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών και συνοδικών υπαλλήλων, οι οποίοι ευχήθηκαν έτη πολλά στον Αρχιγραμματέα της Συνόδου.
Επίσης συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα και πλήθος Ιερέων της Συνόδου.
Λίγο πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Διαυλείας πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο της Μονής για την χαρά που του έδωσε να Λειτουργήσει στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, μίλησε για την εορτή των ασωμάτων αγγέλων.
« Οι άγγελοι είναι γέφυρες οι οποίες μεταφέρουν τις προσευχές μας και τις αγωνίες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ.
Επίσης συνέχισε λέγοντας ότι: «Πρέπει να πάρουμε αφορμή και να μεταφέρουμε και εμείς ένα μήνυμα αυτό που λέει το Ευαγγέλιο μας «Αγαπάτε αλλήλους» και σε μια εποχή που κυριαρχεί η διαφθορά και το μίσος πρέπει εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης»
«Η σύναξη των Αρχαγγέλων να σας στηρίζει και να μας δίνει το μήνυμα της Αγάπης» κατέληξε ο νέος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
http://www.romfaia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9778:2011-11-08-11-58-03&catid=13
.