Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Εορτή των Νεοφανών Μαρτύρων Λέσβου

Την ΛαμπροΤρίτη εορτάζουν οι νεοφανείς Άγιοι του λόφου Καρυών της Λέσβου, Ιερομάρτυς Ραφαήλ, διάκονος Νικόλαος, Παρθενομάρτυς Ειρήνη, μετά και των λοιπών συμμαρτύρων αυτών.


Η Ιερά Μονή μας κατέχει τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των Αγίων αυτών, και δι'αυτό κάθε Τρίτη μετά τον Εσπερινόν τελεί Παράκλησιν προς τους Αγίους, θέτει δε εις προσκύνησιν τα Ιερά αυτά Λείψανά των.


Και κατά την Εορτήν των πανηγυρίζει με λαμπρή αναστάσιμη Θ.Λειτουργία.
Τον Εσπερινόν ετέλεσε ο π.Νεόφυτος, την δε Θ.Λειτουργίαν ο σεπτός Καθηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Θαυμακού, συμπαραστατούμενος από τους Ηγουμενοσυμβούλους Αρχιμ.Άγγελο Ανθόπουλο και Κων/νο Σκαρτούλη, ως και τον γέροντα Ιερομόναχο π.Αγάπιο Ασημακόπουλο, και δό διακόνους.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Αρχιμ.π.Άγγελος Ανθόπουλος και ετόνισε την δύναμη και την δόξα του Αναστάντος Κυρίου, αλλά και την πρόσκλησή Του στο να γίνουμε όλοι μας Άγιοι, καθώς και οι εορταζόμενοι Άγιοι.
Μέσα σε εποχήν κενότητος και ματαιότητος, με φώτα βιτρίνας, που αμέσως σβύνουν, αφήνοντας πίσω τους ένα εκκωφαντικό κενό, να μην παρασυρθούμε στο να ματαιοδοξούμε και ματαιοπονούμε, αλλά να πορευθούμε εμπνεόμενοι από το Ανέσπερο Φως του Αναστάντος με υπομονή, ανεκτικότητα και χριστιανική αγάπη, όλοι μαζί, ως ένα σώμα, προς τον ψυχικό μας ανακαινισμό. 

Από τον Εσπερινό της Εορτής: