Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

Κίνησις Καθηγουμένου

Πέμπτη της Αναλήψεως 24.05.12  εις Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου Αμπελοκήπων
Σάββατο 26.05.12  εις Μονή Βηθεέμ Κορωπίου
Κυριακή 27.05.12  εις Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Γκύζη

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 Απόδοση της Αναλήψεως εις μονήν Πετράκη

Μνημόσυνο στην Σιβιτανίδειο Σχολή, Καλλιθέα,
των Κτιτόρων αδελφών Βασιλείου & Λοϊζου Σιβιτανίδη
(ο κυρίως κτίτωρ και Ευεργέτης Βασίλειος Σιβιτανίδης εξεδήμησε στις 3.6.1921)











Η Σιβιτανίδειος Σχολή είναι μιά πολύ αξιόλογη Τεχνική Σχολή, η οποία λειτουργεί από το 1927, βάσει Κληροδοτήματος, που ώρισε ο εκ Πάφου της Κύπρου καταγόμενος ομογενής Αλεξανδρείας Αιγύπτου Βασίλειος Ιερωνύμου Σιβιτανίδης (+1921) και περαιτέρω προωθήθηκε και υλοποιήθηκε από τον αδελφό του Λουϊζο (+1934 ή 1938)
Σήμερα,το σχολικό συγκρότημα της Σιβιτανιδείου Σχολής στεγάζει πέντε Τεχνικά και Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) , το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) .
Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος, τον οποίον και εξεπροσώπησε ο Θεοφ.Θαυμακού κ.Ιάκωβος.
Είναι προς τιμήν της Διοικήσεως της Σχολής, ότι ανελλιπώς και επιμελώς τιμα τους Ευεργέτες και Ιδρυτές της και εμμένει στο πνεύμα της μεγάλης δωρεάς τους.
Κάθε χρόνο τελεούν Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 2 αδελφών. Διατηρούν παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγ.Βασιλείου (προστάτου Αγίου του Βασ.Σιβιτανίδη) όπου εφημερεύει και εργάζεται πνευματικά λίαν αποδοτικώς ο π.Ανάργυρος Σιγάλας, ο οποίος είναι και Θεολόγος Καθηγητής στα Σχολεία. Μαζί με τον π.Ανάργυρο πλαισίωσε τον Θεοφιλέστατο και ο π.Αντώνιος Σμαρτζοπάνος, Εφημέριος Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας, του οποίου υιός φοιτά στη Σχολή, και ο διάκονος π.Συνέσιος Βικτωράτος.
Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος του Διοικ.Συμβουλίου, κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και τα μέλη αυτού, ο κ. Γεώργιος Κοτονιάς, Χημικός, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί της Σχολής, ως και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ.Κων. Ασκούνης.
Ωμίλησε δε επικαίρως η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου.
http://www.sivitanidios.edu.gr/index.asp?a_id=85