Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2012

Αγ.Τριάδα Πάρνηθος




Το πανέμορφο και φημισμένο εκκλησάκι της Αγ.Τριάδος στην Πάρνηθα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε περίοδο σημαντικής αναζωογόνησης και ακμής.
Αφ'ενός, σημαντικότατο σταθμό απετέλεσε το γεγονός της επιμελεστάτης συντηρήσεως και αναπαλαιώσεως αυτού (2006-2007). Αποτελεί πλέον ομολογουμένως κόσμημα της περιοχής, αντάξιο της σπουδαίας ιστορίας του.
Αφ'ετέρου, εμψύχωση και πνευματική αξιοποίηση αυτού εσήμανε η εγκατάσταση του νέου Μετοχιάρη, του γέροντος Αρχιμ.Γρηγορίου Τερζή.
Με την ευλογία του Θεοφ.Καθηγουμένου της Μονής, κ.κ.Ιακώβου, ο ευλαβέστατος αυτός κληρικός, εκτός από την εξωτερική επιμέλεια και διακόσμηση (με προσωπικές θυσίες) του χώρου, επιμελείται ιδιαιτέρως της πνευματικής και λειτουργικής ζωής του Ναϊδρίου.
Συγκεκριμένα:
Κάθε Σάββατο τελείται το Μυστήριο της Ι.Εξομολογήσεως κατά τις ώρες 9.00'πμ -12.00' μμ.
Κάθε Κυριακή τελείται η Θ.Λειτουργία 7.00'έως 10.00' πμ
Προς διευκόλυνση, μάλιστα, των προσκυνητών, διατίθεται ναυλωμένο πούλμαν, που ξεκινά στις 6.30'πμ από το Σύνταγμα (μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου) και επιστρέφει στο ίδιο σημείο μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας. Φέρει δε και πινακίδα: ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΠΑΡΝΗΘΑ. Εισιτήριο:10e.  Κλείσιμο θέσης: 69 74 99 68 27. 
Ιδιαιτέρως τώρα, τους θερινούς μήνες, που το φυσικό περιβάλλον είναι τόσο ευνοϊκό και ελκυστικό, είναι θαυμάσια ευκαιρία μιάς πρωϊνής εκδρομής, που θα συνδυάσει την σωματική αναζωογόνηση με την ψυχική γαλήνη και ανάταση.