Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2012

Αγ.Τριάδα Πάρνηθος


Την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, στα πλαίσια του Αποδείπνου για τους νέους της Ενορίας Αγ.Γεωργίου Κυψέλης, με πρωτοβουλία του Υπευθύνου Νεότητος π.Παναγιώτου Χαβάτζα, μια ομάδα νέων πραγματοποίησαν μια μικρή απόδραση στο ειδυλλιακό βουνό της Παρνηθας. Συνόδευε δε και ακόμη ένας εφημέριος της Ενορίας, ο π.Νικόλαος Χομπιτάκης.



Με την ευλογία του Θεοφ.Καθηγουμένου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ.Ιακώβου, επεσκέφθησαν το πανέμορφο Μετόχι της Ι.Μονής Ασωμάτων Πετράκη, της Αγίας Τριάδος, όπου είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν αποτμήμα των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά, που έφερε μαζί του ο π.Παναγιώτης, και τελέσανε το Απόδειπνο μέσα στο μισοσκόταδο, που το ευλογημένο φως των κεριών το απάλυνε κατανυκτικά.

Αμέσως μετά το πέρας του Αποδείπνου, ο π.Παναγιώτης έκανε μια μικρή ανάλυση του Ευαγγελίου της Κυριακής (θεραπεία των δαιμονισμένων στα Γεργεσηνά), και στη συνέχεια μια νεοφώτιστη χριστιανή, που μετεστράφη από το Αγγλικανικό δόγμα στην Ορθροδοξία, η κα Καρολίνα Μακροπούλου ανέλυσε την προσωπική εμπειρία της, καθώς και την εν γένει παρουσία της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο Καταφύγιο «Μπάφι», όπου μέσα σε μια μοναδική δροσιά (21ο) γεύθηκαν όμορφα κεράσματα και απολαύσανε τη θέα του κλεινού άστεως από ένα υψόμετρο 1100μ.!
βλ.Ιστολόγιο Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Κυψέλης