Κυριακή, Αυγούστου 05, 2012

Εορτή Μεταμορφώσεως

Την Δευτέραν 6ην Αυγούστου 2012, εορτήν της ενδόξου Μεταμορφώσεως του Κυρίου, πανηγυρίζει το ομώνυμον Μετόχιον της Μονης μας εις Αχαρνές, πλησίον του Αθλητικού Κέντρου Paradise, οδ.Αγ.Σωτήρας και Μεταμορφώσεως.

Θα τελεσθεί: 
Πανηγυρικός Εσπερινός την Κυριακήν 5 Αυγούστου ώραν 7.00’ μμ 
Θ.Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας την κυριώνυμον ημέραν 7.30’- 10.00’ πμ 


Εξ άλλου, πανηγυρίζει επίσης και έτερον Μετόχιον της Μονης μας εις Κοκκιναράν, το ευρισκόμενον έξω και προ του Κοινοβίου του Αγ.Παντελεήμονος. 
Θα τελεσθεί: 
Πανηγυρικός Εσπερινός την Κυριακήν 5 Αυγούστου ώραν 7.00’ μμ 
Θ.Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας την κυριώνυμον ημέραν 7.00’ - 10.00’ πμ 





Πλήθος κόσμου στην Αγία Σωτήρα στις Αχαρνές

Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Χοχλάκη   

Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2012
Με την παρουσία δεκάδων πιστών γιόρτασε το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος στις Αχαρνές. Πραγματοποιείται εσπερινός και λειτουργία στο βυζαντινό εκκλησάκι, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στο σεισμό του 1999.
Στην λειτουργία χοροστάτησαν, όπως πέρυσι, ιερείς από τη Μονή Πετράκη, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει ο ναϊσκος, όπως και ο ιερέας του Αγίου Διονυσίου Αναστάσιος Σαργέντης.
Αρτοκλασία

Σημειώνεται ότι η προσέλευση του κόσμου στον Μέγα αρχιερατικό μετ’ αρτοκλασίας, το βράδυ της Κυριακής, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ανακαίνισή του, μεταξύ αυτών και τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του Paradise Park Γιάννη
Πηγή
Μιχαλακόπουλο, ο οποίος έχει συνεισφέρει οικονομικά στην αναστύλωση του ναού καθώς και στην ανάδειξη της παρακείμενης πηγής.
 
Επίσημοι




Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος με τη σύζυγό του, ο αντιδήμαρχος παιδείας Ιωάννης Κατσανδρής, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας Γιάννης Μίχας και άλλοι.