Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Επιστροφή Αθλητών Ειδικών Ολυμπιακών

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ.κ.Ιάκωβος
εξεπροσώπησε τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμον στην υποδοχήν των αθλητών των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2012, από το Λονδίνο.




Επέστρεψε από το Λονδίνο η αποστολή της ομάδας, που εκπροσώπησε τα ελληνικά «χρώματα» στους 14ους Specific Olympics. Το αεροπλάνο, που τους μετέφερε, πέρασε μετά την προσγείωσή του, μέσα από αψίδα νερού, ενώ η «Olympic Air» διοργάνωσε εκδήλωση για την υποδοχή των αθλητών σε ευρύχωρο υπόστεγο του αεροδρομίου «Ελεύθεριος Βενιζέλος»
Οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια, και στη συνέχεια αυτοί που κατέλαβαν μέχρι και την έκτη θέση στους Αγώνες, ανέβηκαν σε ειδική εξέδρα, ενώ μικρά παιδάκια έδωσαν ανθοδέσμες και στεφάνωσαν με κλαδιά ελιάς όλους τους μεταλλιούχους, τους λαμπρούς αυτούς πρωταθλητές εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Στη συνέχεια ακολούθησαν κρητικοί και ποντιακοί χοροί, ενώ υπάλληλοι της εταιρείας και παιδιά σχηματίζοντας τη λέξη «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ», έκλεισαν την όμορφη και λιτή εκδήλωση.
Επίκαιρη και συγκινητική ήταν η Κρητική Μαντινάδα:
Χιλιάδες χαιρετίσματα από τον Ψηλορείτη 
μας κάνατε περήφανους σε όλο τον πλανήτη 
Με τολμη και με δυναμη με πεισμα και με θάρρος 
Σηκώσατε στους ώμους σας της χώρας μας το βάρος. 
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.α. ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμον εξεπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη κ.κ.Ιάκωβος, ο οποίος προσεφώνησε τους αθλητές με τα εξής λόγια:
«Θα ηθελα να μεταφέρω σε ολους του συμμετασχόντες στους αγώνες αυτούς, ειδικότερα δε και σ’εκείνους που διεκρίθησαν, τα θερμά συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου, να μεταφέρω επίσης το άμεσο ενδιαφέρον του και την προσευχή του πάντοτε για την δημιουργική τους αυτή πορεία, η οποια μας γεμίζει με σεμνή περηφάνεια και μας δίδει μηνύματα αισιοδοξίας, οτι οι έλληνες από οποιαδήποτε δυσχερή κατάσταση και αν ευρισκόμεθα, μπορούμε να διακρινόμεθα και μπορουμε να δίνουμε ενα θετικό «παρών» στη ζωή. Εύχομαι και σε όλους τους διοργανωτές και σε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της αποστολής αυτής, τα θερμότατα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου». 
Κάποια στοιχεία της ειδήσεως ελήφθησαν από http://www.inews.gr & http://www.sentragoal.gr