Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2012

Ι.Ν.Ζωοδ.Πηγής οδ.Ακαδημίας 14.10.2012

Συλλειτουργοί οι πατέρες: Ηλίας Δροσινός, Σπυρίδων Λόντος, Νικόλαος Κόγκος.
Ετελέσθη δε και το ετήσιον Μνημόσυνον του Αυστρίας Μιχαήλ.






παραθέτουμε αυτούσιο και σχετικό ρεπορτάζ της Ειδησεογραφικής Ιστοσελίδος Amen.











Συγκίνηση στο ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ
Ημ. Δημοσίευσης: Oct 19, 2012
του Νίκου Παπαχρήστου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών το ετήσιο Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας κυρό Μιχαήλ.

Το μνημόσυνο έγινε με πρωτοβουλία των φίλων και συμφοιτητών του μακαριστού Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου που ζουν στην Αθήνα ενώ εκ μέρους της οικογενείας του παρέστη η ανιψιά του κυρία Μαρία Λεμονή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η κυρία Μαρία Λεμονή, κόρη της αδελφής του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κυρού Μιχαήλ, συνοδευόμενη από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Δροσινό και τον κύριο Γεώργιο Τσιγάρα, Επίκουρο Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρέδωσε στο Μουσείο Μπενάκη τον Αρχιερατικό σάκκο του ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Ο σάκκος αυτός του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου περιήλθε στον επ’ αδελφή ανεψιό του Ιερομάρτυρα, Μητροπολίτη πρώην Αυστρίας Χρυσόστομο Τσίτερ και εν συνεχεία στο πνευματικό του ανάστημα και διάδοχό του, Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ.

Ο σάκκος παραδόθηκε από την κυρία Μαρία Λεμονή στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο εκπροσώπησε η αρχαιολόγος κα Αναστασία Δρανδάκη, επιμελήτρια της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου, σε εκτέλεση της διαθήκης του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού, μεταξύ των οποίων, ο π.Ηλίας Δροσινός, στενός φίλος του μακαριστού Μιχαήλ. O Eπίσκοπος Θαυμακού μίλησε για την προσωπικότητα και την προσφορά του μακαριστού Αυστρίας Μιχαήλ στο ποίμνιό του, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και γενικότερα στην Εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής λειτουργούνταν ως μαθητής Γυμνασίου ο μακαριστός Ιεράρχης.