Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

Υποδοχή Τιμ.Κάρας Αγ.Παρασκευής



Με την ευκαιρία των Εγκαινίων του νέου ναού της, η Ενορία Αγίας Παρασκευής Λακατάμιας, υποδέχθηκε την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012, στις 5.30 μ.μ., την τίμια Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής, την οποία μετέφερε στην Κύπρο από την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη Αθηνών, ο Ηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.
 Η τελετή υποδοχής έγινε στη συμβολή των Λεωφόρων Αρχιεπ. Μακαρίου Γ΄ και Κατελάρη, στην Κάτω Λακατάμια. 
Την τίμια Κάρα της Αγίας Παρασκευής υποδέχθηκε, εκ μέρους της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Ακολούθως, η Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Λακατάμιας παιάνισε τιμητικά προ των ιερών λειψάνων το Εμβατήριο της Σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο.

Κατόπιν, η πομπή κλήρου και λαού, δια της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, πορεύθηκε προς τον Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Καθ’οδόν πλήθος πιστών με θυμιατήρια και μυροδόχες (καπνιστομέρρεχα) θυμίαζαν και έραιναν την πομπή.
Τα ιερά λείψανα κατέληξαν στο Ναό, όπου εναποτέθηκαν προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Ακολούθως, τελέστηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου.

Εις το τέλος του Εσπερινού, προσφώνησαν τον Επίσκοπο Θαυμακού, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως  κ. Πορφύριος, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Ανδρέου και ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού ανταπάντησε, απευθύνοντας προς τους πιστούς λόγο παρηγορίας και ενίσχυσης.

Τα εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, θα τελεστούν υπό της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2012, κατά τη διάρκεια ολονύκτιας ακολουθίας (8.00 μ.μ.-2.00 π.μ. περίπου).

Σημειώνουμε ότι η Τίμια Κάρα της Αγίας Παρασκευής, θα βρίσκεται στο ναό καθημερινώς εις προσκύνησιν υπό του λαού, από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 9.00 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012.

Ναός Αγ.Παρασκευής, Λακατάμια