Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

ο Θεοφιλ.Καθηγούμενος εις Λεωνίδιον



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστούν και φέτος στο Λεωνίδιο τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου.






Την παραμονή της εορτής, Τρίτη  20η Νοεμβρίου 2012, και ώρα 3.30 μ.μ., ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές, τα Σχολεία και ο Ευσεβής Λαός θα υποδεχτούν την Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου στην είσοδο της πόλεως του Λεωνιδίου, η οποία θα μεταφερθεί με πομπή από         την Ιερά        Μονή      Ελώνης στο Μετόχι της Ιεράς Μονής, όπου θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανών προς την Θεοτόκο και στη συνέχεια ο Μέγας Αρχιερατικός        Εσπερινός      της   εορτής.

Ανήμερα της εορτής, ημέρα Τετάρτη  21ην Νοεμβρίου 2012, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, περίπου στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην πόλη    του Λεωνιδίου.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΣ, Καθηγούμενος της Ιστορικής Μονής Πετράκη των Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Ελώνης, αποτελεί σέμνωμα της Κυνουρίας και Πολιούχος της. Ήταν δε συγκλονισμός το 2006 το γεγονός της κλοπής της, σήμα συναγερμού για την εύρεσή της (που πραγματώθηκε μετά από 38 μέρες) και πανήγυρις παλλαϊκή με χαρά ανεκλάλητη η επάνοδός της.