Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ



Την Πέμπτην 8 Νοεμβρίου 2012, Εορτήν της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, της οποίας το Καθολικόν είναι αφιερωμένον εις τους Παμμεγίστους Ταξιάρχας, επικαλείται δε τούτους η μοναστική ημών αδελφότης ως προστάτας και εφόρους και πρωτοστάτας αυτής.

Θα τελεσθεί:
Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας την Τετάρτην  7 Νοεμβρίου ώραν 6.00’ μμ, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ, με την συμμετοχήν εκλεκτού βυζαντινού χορού και την παρουσίαν του πλήθους των αδελφών της Μονής. 




Χοροστάτησε, όπως είχε προγραμματισθεί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ.Αντώνιος.
Έψαλλαν οι επίσημοι Ιεροψάλτες της Μονής κ.κ.Ιωάννης Χρήστου και Δημήτριος Κατσικλής, συνοδευόμενοι από 10 μελωδούς και ισοκράτες.
Έλαβαν μέρος περίπου 30 Ιερομόναχοι και Ιεροδιάκονοι αδελφοί της Μονής.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι στην ιστορία των Αγγελικών Δυνάμεων χαρακτηριστικοί σταθμοί είναι α) το "στώμεν καλώς" του Πρωτοστάτου Μιχαήλ κατά την πτώση του Εωσφόρου β) ο Ευαγγελισμός της Παναχράντου, με το θαύμα της κένωσης του Θεού του Θεού Λόγου γ) η Σταύρωση του Θεανθρώπου, που απεκάλυψε το άπειρο βάθος της θείας Αγάπης.

Μετά την Απόλυση και την διανομή της Αρτοκλασίας, ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Θεοφ.Θαυμακού κ.κ.Ιάκωβος δεξιώθηκε τους αδελφούς σε λιτό Δείπνο, στο τέλος του οποίου οι αδελφοί υπέφραψαν και τον Κώδικα.
Το ότι έβρεχε καταρρακτωδώς, δεν εμπόδισε τους ευλαβείς προσκυνητές να συναχθούν πολυπληθείς και να τιμήσουν τους Αγίους Αγγέλους του Θεού.
 
Αρχιερατική Θ.Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας την κυριώνυμον ημέραν, ώραν 7.00’-10.30’ πμ, τελετουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΥ, Καθηγουμένου της Ι.Μονής.


 























Καθ’ όλην δε την ημέραν η Ι.Μονή θα είναι ανοικτή, ώστε οι πιστοί να δυνανται να προσκυνήσουν την Ιεράν Εικόνα των Αγίων Ασωμάτων Ταξιαρχών.

Προσκαλούνται οι φίλοι και προσκυνηταί τής Μονής, να λάβουν μέρος εις την πνευματικήν αυτήν πανδαισίαν.   
  
Επίσης.
Στην Μονήν Αστερίου, στον Υμηττόν, η οποία και αυτή τιμάται επ'ονόματι των Αγίων Ταξιαρχών, θα τελεσθεί Αγρυπνία, την Τετάρτην 07.11.2012 από 8.30'μμ έως 00.30'πμ