Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

Πανήγυρις στη Μονὴ Ἀστερίου

Στο Ιστορικό Μετόχιο της Μονής Αστερίου, της Μόνης Ασωμάτων Πετράκη τελέστηκε εσπερινός και Θεία Λειτουργία για την εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Σε μια προσπάθεια ανάδειξης, του ιστορικού και απομακρυσμένου αυτού χώρου, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Πετράκη αποφάσισε να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο το Ιερό Μετόχιο της, πιο τακτικά έτσι ώστε να προτρέπει και να δίνει την δυνατότητα στους πιστούς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους λατρευτικές εκδηλώσεις και να παρευρίσκονται σε ιστορικούς Ναούς.
Επομένως, χθες το απόγευμα έγινε ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία, ενώ σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία, από τον Ηγουμενοσύμβουλο Α΄της Μονής Πετράκη Αρχιμ. Άγγελο Ανθόπουλο.
Ο π. Αγγελος μετά το τέλος της Ακολουθίας, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κόσμο για τον ερχομό του στο ιερό και ιστορικό αυτό Μετόχιο, τόνισε την σημασία που έχει η προσπάθεια να κρατήσουμε την φυσική ομορφιά που υπάρχει ζωντανή και να μπορούμε να την απολαμβάνουμε όλοι.
Σήμερα το απόγευμα θα γίνει και η παράκληση, που θα κλείσει τον πανηγυρικό κύκλο των ημερών.
Να σημειώσουμε ότι είναι μια ευκαιρία, όταν βρισκόμαστε σε τέτοια ιστορικά μνημεία να αναγνωρίζουμε τα αισθήματα δέους και γαλήνης που ζούμε και να μας εμπνέουν στο να διατηρούμε το Μνημείο και όλο το φυσικό περιβάλλον στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.