Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2012

ο Θεοφιλ.Θαυμακού εις Λεωνίδιον



Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο

από την Ι.Μ.Μαντινείας και Κυνουρίας, του π.Ιωάννη Σουρλίγγα
21 Νοεμβρίου 2012, 19:37
Μεγάλη ευλογία έλαβαν οι συμμετέχοντες, Κλήρος και Λαός στην Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο της Κυνουρίας.
Οι Ιερές Ακολουθίες έλαβαν χώρα στο Ιερό Μετόχι της Παναγίας της Έλωνας, στην Κυνουρία.
Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 20η Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και οι προσκεκλημένοι επ΄ ευκαιρία της Εορτής, Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος και Θαμβακού κ.κ. Ιάκωβος, το εσπέρας, υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της ΄Ελωνας.
Η Αγία Εικόνα εν πομπή λιτανεύτη από την είσοδο του Λεωνιδίου μέχρι το Μετόχι της Μονής και εν συνεχεία εψάλη η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία μας, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος
Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της ΄Ελωνας λιανεύτηκε στους δρόμους της Πόλεως του Λεωνιδίου.
Ακολούθησε τράπεζα δια όλους τους προσκυνητάς και προσκεκλημένους, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των Αρχόντων του Δήμου Λεωνιδίου, της Φιλαρμονικής, του Στρατού, των νέων παιδιών μας και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ευχόμεθα η χάρη της Παναγίας της ΄Ελωνας να σκέπει πάντας.
http://www.amen.gr/article11147