Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012

Αγ.Γεώργιος Ακαδ. Πλάτωνος



Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή των Προπατόρων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ηγούμενος της Μονής Ασωμάτων Πετράκη.





Στο Κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην βαθειά πίστη των Αγίων Προπατόρων, οι οποίοι γνώριζαν ότι ο Αληθινός Θεός, ο Μεσσίας, πράγματι θα έρθει στην γή σύμφωνα με το θέλημα του Θεού Πατέρα και θα ενσαρκωθεί στο Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. "...οι Άγιοι Προπάτορες δεν παρεξέκλιναν της πορείας τους, να πιστεύουν ακράδαντα στο θέλημα του Θεού και γι' αυτό τίποτα δεν ήταν τόσο δυνατό έτσι ώστε να τους σβήσει την φλόγα της πίστεως, της εμπιστοσύνης δηλαδή που έδειχναν, στο ότι, θα βρεθεί ο Θεός ανάμεσα τους ως Άνθρωπος για να χαριτώσει τους ίδιους και να τους δώσει την δυνατότητα να ομοιάσουν σ' Εκείνον. Παρ' ότι διήλθαν οι περισσότεροι, απο διάφορες δοκιμασίες οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν οδυνηρές, ουδέποτε, εγκατέλειψαν αυτή τους την πίστη..." όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Κλείνοντας κάλεσε και σήμερα τον πιστό λαό του Θεού να μην δειλιά σε κάθε δυσκολία, είτε αυτή είναι μεγάλη, είτε μικρή. Να δείχνει πάντοτε εμπιστοσύνη στο θέλημα Του, αλλά και ποτέ να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία οι άνθρωποι στις καρδιές τους εάν ο Θεός αποστρέφει το πρόσωπο Του, γιατί ποτέ αυτό δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει. Πάντοτε ο Θεός επιβλέπει και προφυλάσσει, αλλά και εάν ακόμη παραχωρεί και θλίψεις στις ζωές μας το κάνει για παραδειγματισμό και συμμόρφωση, γιατί κι εμείς όση πίστη και να διαθέτουμε, ως άνθρωποι οι οποίοι έχουμε και ελαττώματα, σφάλουμε.

Πρό του "Δι ευχών.." ο Προϊστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο καλωσορίζοντάς τον και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά, γεμάτα πλουσίων δωρεών απο τον Θεό, αλλά και αδιάπτωτης υγείας, έτσι ώστε να παραμείνει άγρυπνος φρουρός των κεκτημένων της Μονής των Ασωμάτων Πετράκη, της οποίας από παιδικής ακόμη ηλικίας διακονεί. Ο Θεοφιλέστατος Θαυμακού ευχαρίστησε τον π. Χριστόδουλο του ευχήθηκε να προκόπτει και ο ίδιος αλλά και η ενορία του πνευματικά, καθώς και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.