Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020

Από τη Πανήγυρη του Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης 2020


Την Κυριακή 26η προς 27η Ιουλίου τελέσθηκε πανηγυρική Ι.Αγρυπνία στον εορτάζον Ι.Μετόχιον Αγ.Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου ημών, Θεοφ.Επισκόπου Θαυμακού κ.Ιακώβου.
Κατ’ αυτήν πλήθη προσκυνητών συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα, οπότε και έγινε η έναρξη της Ι.Ακολουθίας του Μεγ.Εσπερινού μετά της Λιτής και της Αρτοκλασίας. Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Όρθρος, ο Αγιασμός διά του Τιμ.Ξύλου και του Ι.Λειψάνου του Αγ.Πανετελεήμονος και εν τέλει, μετά την ένδυση του προεξάρχοντος, η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προσήλθαν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων οι περισσότεροι των παρισταμένων, ενώ ευλογήθηκε και το κόλλυβο του εορτάζοντος Αγίου. Η Ι.Αγρυπνία ολοκληρώθηκε μετά την 3η πρωινή. Κατ’ αυτήν έλαβαν μέρος και έτεροι πατέρες εξ Ι.Μονών και Ενοριών με προεξάρχοντα τον Αρχιμ.Αλέξιο Γιαννιό, Οικονόμο του Ι.Μετοχίου Ταξιαρχών Αστερίου. 
Μετά το πέρας της παρετέθη τράπεζα στους πατέρες εκ μέρους της υπό τον Γέροντα Αρχιμ.Ονούφριο αδελφότητος, ενώ σε όλους τους προσκυνητές – κατά παλαιά παράδοση της Μονής – λουκουμάδες. 
Οι πανηγυρικές ακολουθίες επί τη μνήμη του Αγ.Παντελεήμονος θα συνεχισθούν και κατά την κυριώνυμο,  αργά το απόγευμα κατά την τέλεση της Ι.Αγρυπνίας. Σημειωτέον ότι οι Ι.Ακολουθίες στην Ι.Μ.Αγ.Παντελεήμονος Πεντέλης τελούνται πάντοτε βράδυ.