Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2022

 


Την μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού εόρτασε διά πανηγυρικής Ι.Αγρυπνίας το Ι.Μετόχιο Αγ.Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης της καθ’ ημάς Ι.Μονής, χοροστατούντος κατά τις Ι.Ακολουθίες και λειτουργούντος του Πανιερ. Καθηγουμένου ημών Μητροπολίτου Θαυμακού κ.Ιακώβου.

Περί την 6.30μ.μ. της Τρίτης πραγματοποίηθηκε η υποδοχή του Πανιερωτάτου και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, ο Όρθρος, ο Αγιασμός και ακολούθως η Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεώς της και αφού ευλογήθηκε το κόλλυβο του εορταζομένου Αγίου, ο Καθηγούμενος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου ημών, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου προς τον Γέροντα του Ι.Μετοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμ.Ονούφριο και την περί αυτόν αδελφότητα, τον οποίο παρεκάλεσε να τον μνημονεύει στις θεοφιλείς προσευχές του, όπως και όλους τους συμμετασχόντες ιερομονάχους και ιερείς - με προεξάρχοντα τον Πανοσιολ. Αρχιμ.Αλέξιο Γιαννιό, οικονόμο του Ι.Μετοχίου Ταξιαρχών Αστερίου - καθώς επίσης και τους ευλαβείς προσκυνητές. Τέλος τον ευχαρίστησε για το επιτελούμενο υπ’ αυτόν έργο όχι μόνον της κτιριακής ανασυγκρότησης της Μονής και της επανδρώσεώς της, αλλά κυρίως για το πνευματικό, το οποίο επιτελεί επί σειρά δεκαετιών διά του μυστηρίου της Εξομολογήσεως και της πνευματικής καθοδηγήσεως των δυσεξαριθμήτων πνευματικών του τέκνων. 

Η Ι.Αγρυπνία περατώθηκε περί την 3π.μ. της επομένης και ακολούθησε τράπεζα για τους ιερομονάχους, τους ιερείς και τις συνοδίες τους, ενώ στους πολυπληθείς προσκυνητές προσφέρθηκαν – κατά παλαιά παράδοση της Μονής – λουκουμάδες. Κατά την πανηγυρική αυτή Ι.Αγρυπνία έψαλαν μέλη της χορωδίας Αντιφωνικόν Μέλος.