Κυριακή, Αυγούστου 14, 2022

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΑΥΜΑΚΟΥ Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022


 Σεπτή αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ημών κ.κ.Ιερωνύμου τελέσθηκαν το βράδυ της προηγουμένης Πέμπτης 11 προς Παρασκευή 12 Αυγούστου υπό του Πανιερωτάτου Καθηγουμένου ημών Μητροπολίτου Θαυμακού κ.Ιακώβου τα Εγκαίνια του Ι.Παρεκκλησίου Κοιμήσεως Θεοτόκου του Ι.Μετοχίου Αγ.Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης, το οποίο ευρίσκεται κάτωθεν του Καθολικού.

Περί την 6.30μ.μ. εγένετο η υποδοχή τού Καθηγουμένου υπό του Μετοχιάρη Αρχιμ.Ονουφρίου και της συνοδίας αυτού και έλαβε χώρα στο Καθολικό η Ακολουθία του καταμερισμού των Αγ.Λειψάνων, τα οποία τοποθετήθηκαν εντός της Αγ.τραπέζης, ήτοι των Αγίων Γεωργίου, Τρύφωνος, Χαραλάμπους και Φιλουμένου τού Φρέατος του Ιακώβ. Στη συνέχεια τελέσθηκαν ο Έσπερινός και ο Όρθρος, ενώ μετά την απόλυσή του εν Λιτανεία μετέβησαν ο Αρχιερεύς, ο ι.κλήρος και οι κατακλείσαντες το Ι.Μετόχιο προσκυνητές στο Ι.Παρεκκλήσιο όπου τελέσθηκαν η Ι.Ακολουθία των Εγκαινίων και συναπτώς η Θεία Λειτουργία. Περί το πέρας της λιτανεύθηκε το Σώμα, ήτοι η Ι.Εικόνα τής Κοιμήσεώς της, στο Καθολικό, όπου εναποτέθηκε επί του κραββάτου τού Επιταφίου, εγένετο η Απόλυσις και διανεμήθη το αντίδωρο ψαλλομένης της Ι.Παρακλήσεως της ημέρας, η οποία περατώθηκε περί την 2π.μ.