Κυριακή, Ιουλίου 28, 2024

ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Ι. ΜΕΤΟΧΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



















Την ετήσια πανήγυρή του επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος εόρτασε σεμνοπρεπώς το ομώνυμο Ι. Μετόχιον της κάθε ημάς Ι.Μονής στον Κοκκιναρά της Πεντέλης.
Τελέστηκε κατά τα καθιερωμένα Ιερά Αγρυπνία, η οποία άρχισε στις 7 το απόγευματης παραμονής και ολοκληρώθηκε περί τις 3 το πρωί τής επομένης. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος ημών, Πανιερ.Μητροπολίτης Θαυμακού κ.Ιάκωβος, ο οποίος κατά τη σύντομη προσλαλιά του προς τους εορταστές - μεταξύ των άλλων - εξήρε την προσωπικότητα του Γέροντος Ονουφρίου, προϊσταμένου τού Μετοχίου, για την καλλιέπειά του και τις προσπάθειες του για την πνευματική πρόοδο όχι μόνο τής εγκαταβιούσης αδελφότητος αλλά και των πολυπληθών προσκυνητών, που είχαν κατακλύσει την Μονή και συμμετείχαν οι περισσότεροι των Αχράντων Μυστηρίων, που άλλωστε είναι και ο στόχος του χριστιανού, η βιωματική δηλαδή και μυστηριακή ένωση με τον Χριστό. 
Εν τέλει δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον χοράρχη κ.Μπουσδέκη και τα μέλη τής πολυμελούς χορωδίας τού Σχολείου Ψαλτικής, που έψαλαν στην Αγρυπνία, για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην πνευματική ανάταση των προσκυνητών με την κατανυκτική και σεμνοπρεπή ψαλμώδηση των ύμνων της εορτής τού Αγίου και της Θείας Λειτουργίας. 
Στον Καθηγούμενο, την συνοδεία του και τους ιερείς παρετέθη τράπεζα ενώ σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές προσεφέρθησαν κατά τα καθιερωμένα από ετών - εκτός της αρτοκλασίας και του κολλύβου τού Αγίου - και λουκουμάδες.