Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Αγρυπνία στην Μονή Αστερίου


Με τις ευλογίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη Αρχιμ. Ιακώβου Μπιζαούρτη 
και την πρωτοβουλία των Νεανικών Συνάξεων του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και  Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, 
θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αστερίου για την πνευματική ενδυνάμωση της Νεολαίας μας.
Η Αγρυπνία θα τελεσθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 - 23:00 
Η μετάβαση προς την Ιερά Μονή θα γίνει με ιδιωτικά Ι.Χ καθώς δεν εξυπηρετούν συγκοινωνίες (συνοδεία Ι.Χ θα ξεκινήσει στις 18:00 απο τον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου και Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού αντίστοιχα)
Οι προσκυνητές που θα φτάσουν στην Ιερά Μονή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω του ότι δεν υπάρχει φωτισμός στην περιοχή.
 
Μετά το πέρας της Αγρυπνίας θα προσφερθεί κέρασμα.


.




Ήταν μια πρωτοβουλία των Νεανικών Ενοριακών Συνάξεων των Ι. Ναών Αγ. Γεωργίου και Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, τα μέλη των οποίων προσήλθαν, για να εορτάσουν τον Αγιο Δημήτριο, τον προστάτη άγιο της νεολαίας, και εκζητώντας τις ευχές του να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για εν Χριστώ προκοπή και για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Η συμμετοχή ήταν συγκινητική, αφού οι νέοι και νέες προσήλθαν στη Μονή από την αρχή της Αγρυπνίας. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως κατανυκτικό, μια και όλη η Ακολουθία τελέστηκε με το ιλαρό φως των κεριών και των καντηλιών, κάτω από το βυζαντινό θόλο του μικρού Καθολικού της Μονής Αστερίου. Ο πολυμελής χορός, που συγκροτήθηκε από τους ευλαβείς Νέους των Νεανικών Συνάξεων και των δύο Ενοριών, απέδωσε πανηγυρικά τα τροπάρια της εορτής, μετατρέποντας αυτήν τη μικρή γωνιά του Υμηττού σε θύρα ουράνια ανοιχτής κοινωνίας με τον Παντοκράτορα Θεό.
Μετά το πέρας της Αγρυπνίας, στο Αρχονταρίκι της Μονής, είχε ετοιμαστεί από τις νέες μας πλούσιο κέρασμα, σύμφωνα με τα πρωτοχριστιανικά όσο και τα Μοναστηριακά πρότυπα, φακές και ρεβύθια με ποικίλα αρτύματα, Δείπνο, που όλοι γεύτηκαν ευφρόσυνα με τη συντροφιά του αναμένου τζακιού.
Ευχόμαστε το Μετόχι της Αστερίου, έτσι όπως βρίσκεται ψηλά στον Υμηττό και ατενίζει από ψηλά την πολύβουη πόλη των Αθηνών κάτω, να φιλοξενήσει ξανά τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες, η δε προσευχή και το λειτουργικό βίωμα των νέων ανθρώπων να γίνει θυσία ζώσα, αγία, ευάρεστη στο Θεό, ελκύοντας έλεος και ελπίδα για τις δύσκολες μέρες που περνούμε.  Μιχ.Σ.

.