Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

Επίσκεψη της ΔΙΣ και του Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Ευρίπου κ.Βασίλειο

Σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012 τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και ειδικότερα τον Μητροπολίτη Ευρίπου κ. Βασίλειο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εγκαταβιώνει στη Συνοδική Μονή, στην οποία διετέλεσε και Ηγούμενος (1969 – 1974).

 Ο Μακαριώτατος χαριτολογώντας είπε στον κ. Βασίλειο ότι το κελί στο οποίο διαμένει είναι το Αρχιεπισκοπικό κελί, και το θέλει, αλλά να μείνει εκεί όσο επιθυμεί. Εν συνεχεία τον ρώτησε πώς περνάει στη Μονή και ο Μητροπολίτης Βασίλειος απάντησε: "Νιώθω σαν το σπίτι μου Μακαριώτατε".

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο είδαν τον Μητροπολίτη Ευρίπου και οι Αρχιερείς Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιγραμματέας Διαυλείας Γαβριήλ.

Να σημειωθεί ότι ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης παρέθεσε τράπεζα στα Μέλη της ΔΙΣ και τον Αρχιεπίσκοπο.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10871:2012-02-08-15-08-05&catid=13