Κυριακή, Ιουλίου 01, 2012

ο Καθηγούμενος στον Προφ.Ηλία Τσακού

Πανηγυρικά τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία (Τσακού) Αγίας Παρασκευής, η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων στους οποίους είναι αφιερωμένο το αριστερό κλίτος του ναού και θησαυρίζονται τεμάχια λειψάνων των Αγίων, προς ευλογία των πιστών.












Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Στο μεστό κήρυγμά του, ο κ. Ιάκωβος επεσήμανε πως "ο φιλεύσπλαχνος Κύριος, μέσω των θαυμάτων, προσφέρει ίαση και αποκατάσταση της υγεία στους πάσχοντες ανθρώπους για να τους επαναφέρει, όπως τους δημιούργησε, υγιείς και δυνατούς στο στίβο της ζωής. Ο Θεός εκτός από Δημιουργός του ανθρώπου, είναι και Αυτός που έφτιαξε τους νόμους και τους όρους της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Άρα ο άνθρωπος δε θα πρέπει να υποτιμά τη λειτουργία του σώματος αλλά να υπόκειται σε αυτούς τους όρους."

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε πως "μετά την πτώση των Πρωτοπλάστων, το ανθρώπινο σώμα υπόκειται στη φθορά. Έτσι όλοι μας πρέπει να απευθύνουμε προσευχή προς τον Κύριό μας για να μας χαρίζει υγεία σωματική, πνευματική αλλά και να μας ενδυναμώνει ώστε να αντεπεξέλθουμε με υπομονή και καρτερία τις ασθένειες, τους πόνους και τις δοκιμασίες. Δεόμαστε έτσι υπέρ υγείας ώστε όχι μόνο να 'εχουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα, αλλά να έχουμε αυτοπειθαρχία, αυτοκυριαρχία και να εκτελούμε το νόμο του Θεού. Και βεβαίως ο Κύριός μας το αντιλαμβάνεται και γι' αυτό μας χαρίζει υγεία και αποκαθιστά όπως είδαμε τον παραλυτικό υιό του σημερινού Ευαγγελίου. Και στη συνέχεια οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, αυτοί που μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν όλες τις αντιξοότητες της ζωής τους, αυτοί που απόκτησαν όλες τις αρετές της χάριτος του Κυρίου, έρχονται να θεραπεύσουν πάσα νόσο και αδυναμία."

Έκλεισε λέγοντας πως "ο άνθρωπος πρέπει να προσεύχεται για την υγεία, ώστε να κατεργάζεται τα έργα της αγάπης και του Ευαγγελίου. Και κατά την Εκκλησία ένας άνθρωπος είναι υγιής όταν κοινωνεί με τον Θεό. Πρέπει να έχουμε σαν μοναδικό σκοπό μας, πως θα είμαστε αρεστοί στο Θεό και πως θα κατακτήσουμε τις δωρεές της χάριτος του Κυρίου. Και όταν έλθει πάσης φύσεως δυσκολία ας απευθυνθούμε σε Αυτόν και να προσευχηθούμε ταπεινά. Εκείνος άλλωστε μας είπε"Κρούετε την θύραν μου και θα ανοιχθεί." Μας υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα όλες τις ημέρες της ζωής μας. Θα είναι για μας ο αιώνιος πάροχος των δωρεών και της χάριτός Του. Αρκεί μόνο να το Του ζητήσουμε.
κείμενο και φωτο Σπύρος Παπαγεωργίου
http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/7631-thaumakou-iak%CE%BFb
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9777