Κυριακή, Απριλίου 23, 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ

 


Σεμνώς και ιεροπρεπώς εόρτασε την μνήμη τού προστάτου της Αγ.Γεωργίου τού τροπαιοφόρου η Ενορία Αγ.Γεωργίου Κυψέλης. Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερ.Μητροπολίτης Θαυμακού κ.Ιάκωβος, ο και Καθηγούμενος της ιστορικής και παλαιφάτου Ι.Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αρχιμ.Ιωήλ Κωνστάνταρος, ενώ συμμετείχαν και έτεροι ιερείς ομόρων Ενοριών.  

Κατά την κυριώνυμο – η οποία συνέπεσε εφέτος με την Κυριακή τού Θωμά – χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε τής Θείας Λειτουργίας και πάλι ο Πανιερ. Μητρ.Θαυμακού, ο οποίος μετά την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου κήρυξε τον θείο λόγο.  

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ι.Λιτάνευση της Εικόνος και του Ι.Λειψάνου τού Αγίου στην Ενορία, ενώ δεήσεις τελέσθηκαν έμπροσθεν του Ι.Παρεκκλησίου Αγ.Δημητρίου Κυψέλης, το οποίο αποτελεί και τον παλαιό Ενοριακό Ναό τού Αγ.Γεωργίου, καθώς και προ της εισόδου της μεγαλοπρεπούς Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων τής Ενορίας. Κατά την απόλυση ο προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ.Φιλόθεος Νικολάκης ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη, τον και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου ημών, τον Δήμαρχο Αθηναίων και κυρίως την Πρόεδρο της ΣΤ΄ Διαμερισματική Κοινότητος, κ.Π.Πρεζεράκου και τις υπηρεσίες τού Δήμου για την συμβολή τους στην πανήγυρη, όπως και τους λοιπούς συντελεστές και εθελοντές και τέλος τους παρισταμένους Υπουργό Τουρισμού κ.Κικίλια και βουλευτές κ.κ.Κεφαλογιάννη και Μπογδάνο και λοιπούς υποψηφίους. Ευχήθηκε δε στους εορτάζοντες καθώς και σε όλους τους παρισταμένους τα έτη πολλά, να έχουν υγεία και την εξ ύψους θεία φώτιση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.