Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2012

Πανήγυρις Αγ.Τριάδος Πάρνηθος

Ξαναζωντάνεψε, όπως κάθε χρόνο το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στην Πάρνηθα ανήμερα του εορτασμού.
Το πανέμορφο βυζαντινό εκκλησάκι, ανακαινισμένο τα τελευταία χρόνια, φόρεσε τα καλά του και άνοιξε για μία ακόμη φορά τις αγκάλες του να υποδεχτεί τους πιστούς.
Όλο το Μενίδι ξεσηκώνεται, με επικεφαλής τις τοπικές Αρχές, αλλά και πολλοί φίλοι της μεγαλόπρεπης Πάρνηθας, που επιβέπει το Λεκανοπέδιο και το ζωογονεί με το δάσος του, έστω κι αν αυτό λαβώθηκε τόσο σκληρά με τους εμπρησμούς του 2007..
Τη Λειτουργία ετέλεσαν ο Μετοχιάρης της Αγ.Τριάδος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Τερζής, συμπαραστατούμενος από ακόμη έναν Αρχιμανδρίτη, που έστειλε η Μονή για να λαμπρύνει το πανηγύρι, τον Αρχιμ.Μάξιμον Μητράραν. Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης της Μονής Πετράκη, κ.Ιωάννην Χρήστου με τον Λαμπαδάριό του.
Μετά την Θ.Λειτουργία και την Αρτοκλασία, επακολούθησε Λιτανεία της Ι.Εικόνος, της οποίας προηγείτο, όπως πάντα, η Μπάντα του Δήμου Αχαρνών. Επιστρέφοντας έξω από τον πανηγυρίζοντα Ναό η Μπάντα επαιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ όλος ο λαός έψαλε το Απολυτίκιο της Εορτής «Ευλογητός ει, Χριστέ»..
Σαφώς ο κόσμος ήταν περισσότερος από πέρυσι, αλλά λιγότερος από παλιότερα. Τα μόνα που προσπαθούσαν να θυμίσουν το όμορφο παρελθόν ήταν τα άλογα, που οι αναβάτες τους έφεραν από την Χασιά, όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο προς τιμήν της Δεσποτικής Εορτής, φέρνοντάς μας μνήμες απ’ τα παλιά, καθώς και τα χορευτικά του Δήμου.
Στην λιτάνευση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Αναγνωστόπουλος και Φυτάς, ο Αντιπρόεδρος Τ.Κ. Αχαρνών κ. Νίκας ενώ από Υποψήφιους Βουλευτές μόνο όσοι ζουν στις Αχαρνές και γνωρίζουν τη σημασία της συγκεκριμένης εκκλησίας έδωσαν το παρών, δηλαδή ο κ. Κατσιγιάννης και ο κ. Δέδες.
Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι καλά,να ξαναγίνουμε μια παρέα, όπως οι παπούδες μας και να γιορτάσουμε κάτω από τα δέντρα, απλά, ταπεινά και αυθεντικά...