22/07/2011

Πανηγύρεις τῶν ἡμερῶν

.

Την Τρίτην 26ην Ιουλίου 2011, εορτήν της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής,  πανηγυρίζει το ομώνυμον Μετόχιον της Μονης μας εις Καρέα (έμπροσθεν του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου, οδ.Αγ.Ιωάννου Καρέα & Σουλιωτών).
Θα τελεσθεί:
Πανηγυρικός Εσπερινός την Δευτέραν  25 Ιουλίου ώραν 7.00’ μμ
Θ.Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας την κυριώνυμον ημέραν  7.00’-10.00’ πμ
Εσπερινός και Παράκλησις της Αγίας με προσκύνησιν Tιμίου Λειψάνου αυτής  ώραν 7.00’ μμ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ  ΤΗΣ  ΟΣΙΟΜ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗΝ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ωσαύτως και εις το Καθολικόν της Ι.Μονής Πετράκη
Θα τελεσθεί
Πανηγυρικός Εσπερινός την Δευτέραν  25 Ιουλίου ώραν 7.00’ μμ
Θ.Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας την κυριώνυμον ημέραν  6.00’-9.00’ πμ


       Ειδικώς δια την Τιμίαν Κάραν της Αγίας:  
        Φέρομεν εις γνώσιν των ευλαβών προσκυνητών της καθ' ημάς Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ότι κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και με την έγκρισιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την 23ην Ιουλίου έως καί την 31ην Ιουλίου η Τιμία Κάρα της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής θα μεταφερθεί εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά προς αγιασμόν των πιστών χριστιανών της ενδόξου Μακεδονίας μας.
        Εις το Καθολικόν της Ιεράς ημών Μονής κατά την πανήγυριν της 25ης και 26ης Ιουλίου καθώς καί την Παρασκευήν 29 Ιουλίου θα εκτεθεί εις προσκύνησιν τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο ευρίσκεται εις ετέραν λειψανοθήκην μαζί με Ιερά Λείψανα άλλων Αγίων.

Φωτογραφίες από την υποδοχή της τιμίας Κάρας στον Λαγκαδά στις 23.07.2011: 


Ρεπορτάζ βλέπε
και
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=6354